kampen care historie over ons

Over ons

Met circa 100 gedreven professionals staan wij iedere dag klaar voor onze relaties. Wij richten ons voornamelijk op de volgende marktsegmenten energie, voeding en water. We hebben een breed pallet aan werktuigbouwkundige diensten, of het nu gaat om het onderhoud van een pomp tot aan het aanleggen van een compleet biogas systeem.

Onze historie

In 1948 begon Anjes Kampen in Thesinge, onder de rook van Groningen, met een smederij aan de Kapelstraat 16. Toen eind jaren 50 in de provincie Groningen een grote gasbel gevonden werd, heeft Kampen meegeholpen bijna alle on-shore gasvelden aan te leggen en te onderhouden. Vandaar werd in de jaren 60 de verhuizing naar Hoogezand ingezet, waar wij ruim 60 jaar hebben gezeten. In 2019 zijn we verhuisd naar de stad Groningen.

over ons historie kampen care

1948

In 1948 is het allemaal begonnen in de smederij in Thesinge onder de rook van Groningen. Anjes Kampen bediende hier het smidsvuur om klanten in de regio van dienst te zijn.

1959

Op 29 mei 1959 werd in Kolham bij Slochteren het eerste Groningse gas ontdekt, deel van het aardgasveld van Slochteren. Anjes Kampen wordt gevraagd ondersteuning te bieden.

1967

Het bedrijf verhuisd van Thesinge naar Hoogezand. Aan de Nijverheidsweg werd een eerste pand gekocht, waarna we op deze plek al snel gingen uitbreiden.

1974

Arend Kampen, tweede generatie, neemt het roer over en bouwt het bedrijf samen met zijn zwager Kees Kamphuis verder uit.

1999

De NAM besluit een tender uit te schrijven voor al het werk rondom de gasvelden. Er wordt gekozen voor 1 partij die alle well-test en shut-downs mag verzorgen. Helaas koos men voor Multigas, waardoor Kampen haar grootste klant verloor.

2009

Arnold Bakker neemt het bedrijf over van Arend Kampen. Nadat hij in 2001 in dienst is gekomen en in 2005 directeur werd, mocht hij per 1 januari 2009 zich DGA noemen.

2011

Het bedrijf Minks Kunststof techniek met vestigingen in IJmuiden en Hoogvliet wordt overgenomen. Hiermee wil Kampen zich ook op het westen van Nederland en hierbij ook op de maritieme markt richten.

2014

De Minks bedrijven worden weer afgestoten door een tegenvallende maritieme markt. Kampen gaat zich (weer) richten op het Noorden.

2019

Het pand in Groningen aan de Narvikweg 11 wordt aangekocht en binnen een half jaar gebruiksklaar gemaakt, waarna we op 1 Januari 2020 zijn verhuisd naar “de Stad”.

2022

Kampen Industrial Care staat in de finale van de Groninger Ondernemingsprijs