Met circa 100 gedreven professionals staan wij iedere dag klaar voor onze relaties. Wij richten ons voornamelijk op de volgende marktsegmenten energie, voeding en water. We hebben een breed pallet aan werktuigbouwkundige diensten, of het nu gaat om het onderhoud van een pomp tot aan het aanleggen van een compleet biogas systeem.
Onze historie
In 1948 begon Anjes Kampen in Thesinge, onder de rook van Groningen, met een smederij aan de Kapelstraat 16. Toen eind jaren 50 in de provincie Groningen een grote gasbel gevonden werd, heeft Kampen meegeholpen bijna alle on-shore gasvelden aan te leggen en te onderhouden. Vandaar werd in de jaren 60 de verhuizing naar Hoogezand ingezet, waar wij ruim 60 jaar hebben gezeten. In 2019 zijn we verhuisd naar de stad Groningen.
1948
In 1948 is het allemaal begonnen in de smederij in Thesinge onder de rook van Groningen. Anjes Kampen bediende hier het smidsvuur om klanten in de regio van dienst te zijn.
1959
Op 29 mei 1959 werd in Kolham bij Slochteren het eerste Groningse gas ontdekt, deel van het aardgasveld van Slochteren. Anjes Kampen wordt gevraagd ondersteuning te bieden.
1967
Het bedrijf verhuisd van Thesinge naar Hoogezand. Aan de Nijverheidsweg werd een eerste pand gekocht, waarna we op deze plek al snel gingen uitbreiden.
1974
Arend Kampen, tweede generatie, neemt het roer over en bouwt het bedrijf samen met zijn zwager Kees Kamphuis verder uit.
1999
De NAM besluit een tender uit te schrijven voor al het werk rondom de gasvelden. Er wordt gekozen voor 1 partij die alle well-test en shut-downs mag verzorgen. Helaas koos men voor Multigas, waardoor Kampen haar grootste klant verloor.
2009
Arnold Bakker neemt het bedrijf over van Arend Kampen. Nadat hij in 2001 in dienst is gekomen en in 2005 directeur werd, mocht hij per 1 januari 2009 zich DGA noemen.
2011
Het bedrijf Minks Kunststof techniek met vestigingen in IJmuiden en Hoogvliet wordt overgenomen. Hiermee wil Kampen zich ook op het westen van Nederland en hierbij ook op de maritieme markt richten.
2013
De NOM (Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij) treed aan aandeelhouder met een minderheidsbelang. Hiermee krijgt Kampen een solide (financiële) basis om de uitdagingen voor de toekomst aan te kunnen gaan.
2014
De Minks bedrijven worden weer afgestoten door een tegenvallende maritieme markt. Kampen gaat zich (weer) richten op het Noorden.
2019
Het pand in Groningen aan de Narvikweg 11 wordt aangekocht en binnen een half jaar gebruiksklaar gemaakt, waarna we op 1 Januari 2020 zijn verhuisd naar “de Stad”.
2022
Kampen Industrial Care staat in de finale van de Groninger Ondernemingsprijs.
2023
Na 10 jaar verkoopt de NOM haar aandelen terug aan Arnold Bakker.
2024
Kampen wordt uitgeroepen tot leerbedrijf van het jaar door de Noorderpoort college én het wint de OOM (Opleiding en Ontwikkeling Metaalsector) award.