Kies een taal

Infra - Kampen Industrial Care

Infra branches

Kampen Infratechniek dienstverlening

Infratechniek is een verzamelnaam van werken ondergronds voor de weg- en waterbouw maar ook in de industrie. In de infratechniek worden veel kunststof leidingsystemen toegepast vanwege o.a. de corrosievastheid, chemische bestendigheid, laag gewicht, relatief eenvoudige verwerking, snelle montage, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Kampen Kunststoftechniek heeft vele jaren ervaring met het leveren, monteren en onderhouden van kunststofleidingsystemen van zowel thermoplasten als thermoharders binnen de infratechniek. Ook het graafwerk van o.a. sleuven verzorgen wij met onze eigen graafmachines en minikranen. Met eigen lasmachines zijn wij in staat om HDPE leidingen van Ø 25 mm tot Ø 800 mm te lassen.

Afhankelijk van de toepassing worden ondergrondse systemen veelal uitgevoerd in HDPE maar ook leidingen in GVK (glasvezel versterkt kunststof b.v. GRE of GRP) behoort tot de mogelijkheden.

Onze werkzaamheden

Om de juiste kwaliteit te kunnen garanderen zijn onze mensen voor het lassen van thermoplasten, TÜV en CKB (Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven) gecertificeerd. Dit betekent dat wij lassen conform de DVS richtlijnen en NEN7200 (Nederlandse norm voor spiegellassen).

Voor het verwerken van thermoharders conformeren wij ons aan de richtlijnen van de fabrikant. Onze mensen zijn in het bezit van deze specifieke certificaten afgegeven door de fabrikant.

Door deze certificaten zijn onze mensen deskundig in o.a. het spiegellassen (ook wel stomp- of stuiklassen genoemd), moflassen, verlijmen en lamineren.

Deze certificeringen garanderen een uitstekende uitvoering van uw projecten.